Phase 1 Award and Kick-off Meeting with SEL Environmental – March 2020

Phase 1: Start of the works – August 2020

Water passively moves from the raised deck planters to the adjacent top spoil intervention through the featured design

Green roof installation process at University of Salford

The Living Lab Rain Garden situated on the University of Salford’s Peel Park Campus. Showcasing experimental green infrastructure, like the green wall and raised planters

Retrofit living wall placed over an existing building by the rain garden

Green infrastructure installation process at University of Salford

In a prime location, Peel Park and IGNITION project offers rest bite to those consumed in city life; experimental green infrastructure minimalizing the current contrast

An illuminated view from the raised amenity decking, highlighting the accessible features of the garden through the use of ramps

Rain garden installation after completion (phase 1 of living lab design)

Caption: Introducing more biodiversity for research within the rain garden

Phase 2 Award and Kick-off meeting with SEL Environmental – August 2020